CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, June 03, 2009

Dugaan..

Hurm..rini masuk hari ke 2 H&Q kat nursery..masa 1st day ritu..aku lik keje terus p amik diorang..

Sesampai je harraz terus terkam aku..ahahhaa..
"Kenapa Ibu lambat?"
"Ibu lambat" (diulang berkali2)

Qalys lak nampak aku terus mencebik...peluk aku..terus berkepit x lepas2..lahai sianye..setel pendaftaran sume..kakak tuh tanya aku "Harraz da leh cakap ker?"
owh..rupanye rini 1 hari sampai ke petang br dia bgtau nama dia..ahahah..bgn tido kul 12 tgh ari..bila org tanya nama dia ckp

"4 tahun"

ahahahhahaha..

kakak tuh ckp kalo dia da bole bgtau dia nak ajar harraz x pakai diapers..sbb harraz masih pakai lagi skang nih..misi aku x berjaya lagi..time aku ajar dia time weekend je..tuh yg susah tuh..kira ok la kakak tuh nak ajarkan jugak..at least kalo aku wat weekend leh sambung belajar kat nursery time ari keje tuh..

So kakak tuh cakap..nanti harraz akan masuk kelak E-Xra (program cepat baca)..kul 3 setiap hari..hurm..ok la tuh..x de la dia boring sgt..

Mlm tuh tido alaz mengigau..

"NAK IKOT..NAK IKOT.."sambil nangis..lahai..sedihnye dgr..sampai ngigau2..x pe la br 1st day..amik masa nak sesuaikan kat tempat baru, suasana baru..hajatnye petang tuh nak p jumpa bbsiter bebudak nih nak bgtau x hantar kat dia dah..tp sampai ke hari nih kitorang x pegi2 lagi..ahaahhaha..susahnyeeeeeeeee......

Semalam saje aku tanya2 harraz..nak pegi uma bbsiter lama dia tuh x..jawapan dia x mo..n aku bagi dia pilihan samada nak p uma bbsiter tuh ke atau nursery..n jawapan dia "NURSERY"..tp dok selit gak la dia cakp.."x best la nursery..sempit" ahahaha..padahal br 12 org budak kat situ..ahhahahah..sabo je la...

Pg td antar harraz tido lagik n Qalys nangis kejap...


2 comments:

Ely Skin

siannye bebudak tu.. sedih aku..

kimimclaren78

fara, Insya Allah lepas seminggu nanti ok lah anak2 fara tu. sebab anak2 kimi dulu masa nak hantar nursery masa mak mentua gi haji, macam tu jugak. sampai kena tukar 2 nursery. lepas seminggu, Alhamdulillah ok dah..

ayat common tu "kenapa ibu lambat", "tak suka duduk nursery"

hehehe