CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, April 29, 2009

Mangkok Ayun!!

Huarghh..mangkok hayun..knp masih ada g org camnih..eiiii..geram nyeeee
Jumaat-Ahad nih kitorang 1 opis kena p kursus ESQ (Emotional Spiritual Quotient) kat Flamingo Hotel, Ampang.
So..opis open pd sesapa yg nak bawak spouse..asben aku mmg la x leh nak p..sapa yg nak jg anak..nak anto kat bbsiter..ish org tuh pun ada kampung yg nak di jengah..time cuti 3 ari gitu..dia pun nak berkumpul ngan famili dia gak..

Ada la sorang minah nih dok tanya aku

Minah : Fara x bawak suami ke pegi kursus nih?
Aku : X la..dia kn jg anak
Minah : Astagfirullahalazim (dengan panjangnyeee)..anto je la kat pengasuh..bayo lebih sket bulan nih
Aku : Org tuh pun nak cuti gak..ada kampung gak nak balik
Minah :Adik beradik x de ke yg bole tlg jaga???
Aku :Diorang pun ada keje diorng yg nak diselesaikan..


Terus diammm...ntah hape2 la lg lam hati mangkok tuh....
Hish..x pernah paham masalah org...yg geramnye
laki dia sendri pun x ikot!!!!!!!

*Minah bukan nama sebenar..heheheh

Makan lagikkk..lalalala

Skang aku sedang menikmati ini


pg td da bantai Nasi Lemak+paru berlado + telor goreng

Tuesday, April 28, 2009

Nyanyi dgn penuh perasaan

Harraz menyanyi dgn penuh perasaan @ perasan
video

Makan @ Oasis, Bangi

Smlm lik keje..bawak bebudak nih p playground dulu..da puas main terus berpusing pala nak mkn apa????

So..p la try mkn kat Oasis..baru bukak lam minggu lepas..

Menu :
Harraz - Upin & Ipin Fish Finger + Mango Juice
Hubby - Special Fried Rice Oasis + Coconut Special
Aku - Curry Noodle Oasis + Pink Guava


Sambil makan ..harraz tanya "Eh..papa..mana Upin Harraz..x de pun"
hahah..
aku jawab "Harraz makan je dulu..dalam fish tuh ada Upin"
sambil dia ngunyah.."Ha..nih dia Upin"..ahhaha menunjukkan isi ikan tuh..ahahahha..
Terpedaya bebudak nih..


Balik kg & Pantai Pengkalan Balak

Jumaat after keje kitorang bergerak balik ke kg hubby aku..ehehe..so mlm br sampai..
Bgn pg suh hubby p beli nasik lemak jerk sbb x de papa kat dpr..ehehhe.
tghari la br aku masak..

Menu :
1. Asam Pedas Ikan Merah
2. Taugeh ikan masin
3. Daging Masak Kicap
4. Ikan Goreng

After lunch lepak2 sambil tertido..wahaha..bgn tido sesiap nak p mbawak bebudk nih jln kat pantai..sonot harraz..ngan muka br bgn tido..ahahaha..

Sampai je kat pengkalan balak air pasang lak..so jenjalan je..tp harraz x thn godaan..ahaha..last2 bukak gak baju...debom..Qalys dengan berani nyer..selamba je jln lam air tuh..



Thursday, April 23, 2009

Breast Milk & Formula Milk

Owh..aku rasa sikit keciwa la..hurm..aku dapat bg Qalys betul2 EBM sehingga dia berumur 1 thn 3 bulan sahaja..skang Qalys da merasa FM..Qalys terpaksa minum FM if susu yg aku bekalkan kat uma bbsiter x cukup..tp selagi ada Breast Milk..dia akan minum susu aku..skang aku hanya dapat bekal kan dia hari2 lam 2 botol je..so kompem la x cukup..tp kalau dia dgn aku..masih lagi aku bagi My Breast Milk.."Susu ibu adalah yang terbaik"

Aku akan bagi selagi masih ada...nampak nye misi aku untuk menyusukan Qalys tanpa campuran Formula Milk sehingga 2 tahun tidak berjaya..

Tp alhamdulillah jugak la Qalys masih menyusu hingga sekarang..



Aerobik

Ahahah..kira lama jugak aku tidak menggerakkan otot2 nih untuk bersenam..tetiba pg nih cam gedik la nak join senamrobik yg opis buat sempena hari keselamatan dan kesihatan pekerja..ahahhaa..

Wahaha..syok gak..hindustan, mambo sume kuar..wakakakak...

Wednesday, April 22, 2009

Imam

"Hari nih Harraz x dapat jadi Imam..Idlan yg jadi Imam"
ahahah..harraz ngadu kat aku malam td ngan muka masam..ahahaskang sibuk dok azan n qamat..

Tuesday, April 21, 2009

Monday, April 20, 2009

Anggur n Burger

Sekarang pula aku sedang menikmati ini


Nasi Lemak

Aku sedang menikmati ini pada ketika ini..nyum2..nasi lemak+sambal udang+ayam goreng


Sunday, April 19, 2009

Penangan Maniks

aku tido lewat mlm td..ahahah...kul 4 pagi br tido..ini semua oleh kerana penangan beads2 aku..wahahaha...leka je dok menjahit..mata x rasa ngantuk pun..ahaha..lgpun bebudak sume tido da so x de gangguan..

Clinic n Playground

Rini pepagi bangun bergegas kitorang bersiap nak ke klinik..2 beradik nih da mua batuk n selsema kembali..haiyokkk..bila la ini sume akan selesai..baru baik ritu da jadik balik..kitorang mmg da bekira2..mcm ken gak amik bibik..BIBIK OH BIBIK..uma pengasuh skang nih a ramai sgt budak..n besambung2 selsema nye..ye la..baru sorang baik..sorang lg da jangkit..da jd 1 pusingan roda da..dan aku mula rasa da x berapa selesa da kalo da ramai sgt..

Rasa nye mmg akan amikbibik jugak..tp tatau la bila..aku takut, gerun susah hati sume ada..ye a..skang nih mcm2 benda jadik..maybe tggu qalys beso sket..

masa sampai kat klinik br kol 9.30..mak oiiiii..penuh..sume nye nak jumpa Dr.R..ahahaha..so itorang nih org yg ke 20..masa tuh br org no.2 yg jumpa..ahahha..so nurse tuh pun cdgkan..nak lik dulu pun x pe..kang diorang call..hahah..so kitorang p la minum n selesaikanapa2 yg patut..lam 11.45 nurse call.n terus pegi..ehehhe..x yah tunggu lama..lam 2-3 minit da leh jumpa..so masalahnye cuma 1.."environtment"..antara sekolah ngan uma pengasuh..suasana kanak2 yg ramai..so itu sme biasa...hurm..
So..maintain seretide&ventolin inhaler n ubat selsema..

Petang dapat la bawak bebudak nih p men2 kat tmn tasik cempaka tuh..mmg lama betul x bawak diorang...kitorang bz sgt2..so..syok la diorang rini..enjoy..ahahha

Beads oh beads

aku sudah mula membuka kotak harta karun beads aku..ahahhaha..angin menjahit telah kembali..ahaha..tp sampai iler yer??rasa nye kali nih lama sket kot..ahahh..da nak raya nih kan..wahahhaha..pose pn lom lg..kehkeh..

Aku suh anak2 aku tido awal mlm nih..ehhehe..

Friday, April 17, 2009

X leh join Gather2

ala..x leh join lepak Chicken Rice KL Sentral rini..hish...keciwa..keciwa..keje x siap..kalo x mau aku cuti.................

Makan2@JM Bariani Bangi


*alah..papa x de..dia tkg amik gambo..ehehhe
Mlm td tima email from angah dr brunei..mail gambo masa p mkn2 ritu..after alaz kuar wad ptg tuh..ahaaha..


*Qalys n P.ngah



Siren Jenazah

Aku x pernah dgr sebelum nihhh...

Alkisahnye..smlm masa aku tgh menunggu asben aku kat tol..tetiba terdengar bunyik siren..kuat plak tuh..tp lam pala otak ambulan kot
atau pun kete polis..sekali yg melintas depan aku bukan itu sume..tp van jenazah...
owww..jenazah skang da pakai siren rupanye..ke aku yg ketinggalan..wahwahwah..

Thursday, April 16, 2009

makanan lagik..

owh..aku x kua lunch rini..just kim je..so skang aku sedang menikmati ini


Hantu Syaitan

Ayat yg dikeluarkan oleh harraz time papa dia mencuci poo poo dia smlm..
"ada hantu syaitan pa"..ahhahah
masa da msk lam bilik..dia ckp kat aku

Harraz : Bu..td ada hantu syaitan kat situ..kecik"
aku : ye ker..harraz takut ke?"
Harraz : x la..harraz x takut

ahahhaha..pehtu time dia dok main2 ngan bakul baju dia..dia ckp

"Bu..tgk nih Hantu syaitan" ahahah sambil dia menutup kepala dia dgn bakul baju tuh..ahahahha



GERAMMMM!!!

Sebenarnye rini aku x nak bukak tenet..sbb nak kena setelkan keje rini gak..ahahah..banyak kerje terbengkalai nih..
tp..pagi nih aku da geram....alkisahnye..pg nih ada org tbg haji bukak booth kat opis aku nih..so aku pun mmg plan nak bukak akaun anak2 aku tuh..nak harap aku p sendri ke tbg haji tuh berchenta la gak..ahahahha...
so..aku da photostat mykid sume..skali bila p..owhh..tidak diterima..dia nak surat beranak gak..hampehhhhhhhh..
so..x daqpat la nak bukak jugak rini....
bila kala nye plak yeeeee.........

Wednesday, April 15, 2009

Makan yang melampau..

Hah..padan muka..semalam aku mempunyai nafsu makan yang tidak terkawal..naper ntah..aku rasa cam nak mkn je sepanjang masa..

Bekfes - Nasi goreng + paru berlado + telur goreng + sotong sket + air nescafe 'O'
Lam kul 10 - Roti letak milo ngan susu 2 keping + air suam
Lunch - Nasi + sayur + ayam + tauhu
Lam kul 4 ptg - roti 2 keping + air milo
Dinner - nai lemak + ayam goreng + air kelapa + pau goreng sardin 2 ketui

hah..amik ko..senak perut mlm tuh..soooooooo..aku tido awal la..hahaahhaha
tgh malam br membuang...legaaaaaaa..

So..rini nak control mkn la..tghari nih x mo mkn nasi la..
bekfes td da mkn nasi lemak + paru berlado + telur +air nescafe 'O'

tp..skang nih aku tgh mengunyah ini

yang dibeli kan oleh En. Suami di opisnye..ehehhee..

Tuesday, April 14, 2009

La..la..la..

lalallalalla..boring..hurm..nih menu petang smlm..setelah dok melayan kuiz bangang kat facebook tuh..terus teringin nak ngap nasi kerabu ptg tuh..


so..ngap dulu br amik bebudak tuh..so amik je harraz terus lam kete ckp
"Ibu..harraz nak nasik lemak bintang"..ahahha..sampai je situ papanye turun p beli n nak masuk lam kete muka harraz da berseri2 nampak nasik lemak tuh
"WOWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW'
katanye..ahahahhaha

so lik uma kemas bdn sume n layan dia mkn..yooooooooooo..2 bungkus licin........
pas tuh mkn buah n biskut
n aku ajak tido..sbnrnye aku ngantuk giler ahaha..tuh suh diorang tido awal skali..ahahahha

Friday, April 10, 2009

CUti

Rini aku hafday..eheheheh..ada hal skit nak diuruskan sbb mmg x sempat kalo nak uruskan after lik keje..

HUrm..smlm amik bebudak nih lewat sket..ahaha..pehtu saje jenjalan pasar malam kat uma tuh..bawak alaz n qalys skali..Harraz spt biasa..akan nampak belon2 tuh sure nak..tp stengah jln da meletup sbb org langgar..siap dia mrah lagi kat makcik tuh..ahahah..pehtu dicampak nye belon tuh kat tgh2 jln tuh..ahahha...
"Hishhh..da pecah da..alaz buang la"ahahahha..

Harraz yg semakin kuat makan..berselera sungguh...siap plastik x bleh org len pegang..x sempat sampai uma da mkn..hahaha..masa sebelum admit ritu timbang 14kg..so rabu ritu da 15kg..ahahha..seminggu naik sekilo..ahahhaha..

Thursday, April 09, 2009

Boring giloss

Hurghh..aku kalo bos x de mula la malas gilerrrr..haiyokk..
skang bila tiba tghari aku da x lalu ngk nasik..tatau la kenapa..ini terjadi selepas aku demam teruk ritu..
So..tghari td..ahahah..seseorang telah menjadi mangsa untuk membelanja aku ini



hahahhaha..erk..kenyang..tp skang tekak aku cam nak mkn ini pula


urgh..pekena ngan selera aku skang nih?????

ahak..awalnye tido

wahahah..mlm td aku tido awal..lam 9 lebih da terbaring atas katil..ahahha..asalnye nak mujuk nidokan qalys jer..terus terlelap..
Ekceli time makan qalys nangis terjaga dr tido..so terus aku masuk bilik..minum air pun x..ahaha.da malas nak bgn..tido je la terus..pemalas tulll..giler uma da cam tongkang pecah daaa..

Wednesday, April 08, 2009

TOILET TRAININGS

Owh..tergerak nak tulis pasal nih after baca this blog..

hurm..harraz da 3 thn 4 bulan..tp masih pki diapers..ahahha..da berkali try..n bbsiter pun try gak..tp akhirnye kecundang ditgh jalan..ahahhaha...

tp last week..tetiba dia ckp..
"Ibu..harraz x nak pki "Simpers"(bhs dia la tuh)"
owh..so aku pun amik potty dia letak lam bilik air..aku ckp
"nanti abang nak kencing bagitau ibu ek..kita sit kat sini"
dia mengangguk..x sampai beberapa minit dia ckp
"Ibu..nak kencing"..so..berlari2 la aku bawak dia..da selesai sume pki sua balik..x sampai stengah jam nak lagik..oh...cam sonot je kot..da la lam 3 kali kot..sampai kali ke 4..dia ckp.."Papa..kencing" ngk da basah...ahahhaha..tukar sua..n skali lagik "ibu..kencing..alamak..da basah lagik..so masuk kali nih da kat 5 lai sua kot..last2 papa dia pakaikan "Simpers" dia lik..tp tiap kali dia terkencing lam tuh dia ckp..ohh..sket2 la tanda da nak berubah kot...

N smlm lik keje..alaz ckp.."Ibu..td Muaz LOKOS" ops..aku x pernah dgr ayat tuh...LOKOS tuh maksud nye bocor ar..bahasa melaka (Org pantai)ahahhaha...

so..ujg minggu nih akan cuba lg nak suh dia tut..tut.. lam toilet..

Tuesday, April 07, 2009

MAKAN..MAKAN..MAKAN

Makan..makan.makan..
tuh je lam pikiran alaz skang..pantang offer..sure nak..smlm lik keje..sampai je kat aku terus ckp..
"Ibu..harraz nak nasik"
aiyok..ibu chida ckp..br je pas mkn roti..
hahah..so lik tuh terus singgah beli mkn malam n belikan nasik lemak tuk dia..x lepas2 plastik nasik lemak tuh sampai la kerumah..sampai rumah terus ngap....
pehtu time kitorang mkn..kuew tiaw acu nye pun di ngap nyer...hampir separuh..urghh..stop Harraz!!..da kemas badan semua..dia leh bersuara..
"ibu..nak bihun"..eihhh..
"tunggu pg sok k..ibu masak.."
ahahah..berlalu dgn perasaan hampa..n papa bg dia mkn kopok..

aku da terlelap dulu..pagi tuh my asben ckp..mlm td harraz mkn nasik lagik sepinggan..dia bukak sendri tdg saji..la ye kerrrr...+ roti kaya sekeping..
haduh..apsal melampau2 sgt selera mkn nye nih???pelik tul..sok follow up ngan doktor..nak tanya doktor skali lg....ahaha..ada kaitan x ngan ubt yg dia mkn..ritu doktor da terang kan..mmg x de pun..maybe nak balas dendam selera dia yg ilang 1 masa dulu..ahahahahah