CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, November 03, 2010

Certa-ceriti yg terperap

Ya Allah...lama giler bersarang blog nih..dr pantang ritu..skang Elman pun da 3 bulan..huhuhuhu..x sompek u..i hapdet lam FB je..

Elman skang da cukup 3 bulan..huh..kejap je rasa..n masih lagi susuibu sepenuh nye..tp kali nih aku nih cam x berdisiplin la pam susu..slalu miss..kat opis pun leh pam 2 kali jer..haiyok farraz..jgn malas2...kena disiplin kan diri nih..

Elman dok kat nursery sama ngan qalys n harraz..memula cam risau..tp rasa cam lega sbb baby x ramai..n ada sorang yg mmg handle baby je..baby kecik ada 3 org kat situ..

hurm..sok aku genap 100 ari..hehehe..chewah..pirahhh..cam la pakai sgt 100 ari tuh..hahha..44 hari pun x bleh nah patuh..nih kan lak 100 ari..hahahahhaa..hari yg ke 101 ari nak p coti!!!!yeayyyy...

Citer Harraz dulu la

Alhamdulillah sgt2 skang Harraz da bleh membaca..aku rasa sgt2 lega..mmg sgt2..aku da suspen sbnrnye bila dia x leh baca..ada skali tuh aku ngk dia bc buku cerita punye la laju..aku igt dia bc..rupanye dia wat citer sendri berpandu pd gambar buku tuh..hahaha..tp jari menunjuk pada tulisan lam buku tuh..konon cam dia bc la..hahhaha..so papanye ckp kalo harraz pandai baca..banyak lg buku yang best2 harraz leh baca..lam minggu lepas tah camne dia bukak komik..aku dgr dia merangkak2 mengeja..n...........................wah..da bole baca....terus bg dia buku yg tulisan besar n senang nak eja..haaaaaa..bole pun...so skang..before sleep dia akan baca dulu..good boy harraz..nanti ibu beli buku banyak2 lagi...skang papanye tgh fokus pd matematik plak..thn depan harraz da 6 thn..kitorang plan thn depan nak stop ngan little caliphs..dr segi pembelajaran ok tp aku cam x puas hati bila slalu sgt bertukar2 cikgu...so..camne nak fokus pd bebudak n nak tau kelemahan bebudak nih tang mana..so tgh mencari2 kindy baru atau teru hantar kat nursery tempat dia transit skang..situ ada tadika jugak..sbb skang pun harraz tuisyen ngan owner nursery tuh khas tuk membaca shj bila aku tgk perkembangan membaca dia kat little caliphs x memberansangkan..dr segi agama, akhlak, colouring, art sume bagus la kat little caliphs tuh..



Citer Qalys lak..haiyok..dia kan join playskool kat nursery skang nih..kejenye sik nyayi je..alhamdulillah dia x malu2 nak nyayi depan org..kejenye sik nyanyi je la plak..badan makin bulat..tp skang cam makin nakal pun ada..ahaha biasa la bebudak..skang dia slalu geng ngan harraz..hahaha..kira da leh la sepakat ngan abang dia..cume kalo berebut pape dia je la nak menang..abang nye kena beralah..ahahhaha

Elman..lahgai..baik nye budak sorang nih..hehehe..x tunjuk belang dia lagi kot..tp mmg aku leh wat keje la lik keje..siap leh wat kek bagai..ahahahhalik dr nursery bg susu jap n bia dia golek sorang2 then tido...mlm sblm aku tido bg susu lg dia tido sampai pg..aku bgn pg lam kol 5 tuh br dia mintak susu..huh..tp kadang cam x dapat main la ngan dia..lik2 da tido..lam next week bawak dia amik jab 3 mont + prevenar II plak..2 das lagi kay..hahaha..

Citer aku n hubby lak..
hehehe..sesejak anak 3 nih..mmg sgt2 bz..huh...lik keje mmg kalut..kalo ari tuh aku x masak..aku akan handle kain baju sume..tp kalo masak..x larat da nak handle kain baju..melepek..tp ada 1 malam tuh aku terover rajin..siap masak tuh..pehtu leh plak mop 1 uma..n sesambil mandi berus bilik air lak..tp mmg pengsan laaa..sampai nak mkn pun x selera da..leh kurus gitu..ahhaha..x yah p london weight da..ahahahah
berat pun da turun ke 56 kg nih..hehhehedari 71kg masa ngandung ritu..so misi nak turun sampai ke 48 kg..doa2 la yek..kata org..susu kan bdn leh turunkan berat badan..1 oz susu bersamaan dgn 30 kalori yg terbakar..yeahhh!!chaiyokkkk...aku sukak bila suar2 lama da bleh kai balik..hehehehhe..suka kann..tp kena maintain la..kurangkan minum ais, mknan berlemak bagai..hehehhee..beberapa hari lg my beday..ops..da tua laaa...

2 comments:

moms of 2 (for now!)

bagus2, next yr athirah boleh g tadika sesama2 ye neigbor. ;), u jgn kurus2 sangat . jeles i. hehe. nah, i kasi maid buat keje rumah so u buleh jaga badan (muhahaha. .keji2)

Harrafyelza

soraya :argh...bibik oh bibik..cepat2..kain menimbun..baju x iron, lantai x mop, huhuhuhu..bnyak nye keje..i takut dia mintak mc kat u nnt..hehehehe