CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, April 02, 2008

Perihal susu

Bercerita pasal susu..yup..kali nih aku mmg bagi Qalys Fully Breastfeeding..aku mmg da berazam dari mula peknan nak bagi dia exclusive BF..lepas bersalin kan dia..beberapa jam pastu aku mula susukan dia..dan sehingga sekarang aku still menyusukan dia..harap2 aku dapat bagi dia sekurang2nya sehingga berumur 2 tahun.aku berharap prestasi susu aku x merudum..hehe..aku mula start simpan stok susu setelah sebulan melahirkan..tp masa tuh hari2 aku cuma dapat simpa 2 botol sahaja (1 botol 4 oz)..tp bila da start keje nih.kat opis aku dapat simpan 4 botol (4oz tuk 1 botol).aku cuma dapat pam 2 kali je masa kat opis n sekali pam dapat 8oz..hurm..terpk gak.betul ke jadual aku ngepam tuh?..cukup ke 2 kali je ngepam?aku biasa akan mula pam mulai jam 11.00 - 11.30pagi tuk sesi yg pertama dan jam 2.30-3.00pm tuk sesi yg ke 2..lik uma da x pam sbb aku bg Qalys minum direct..nak pam pepagi pun x dapat sbb pepaga Qalys still bergantung..heheheh...semoga misi aku nih berjaya..qalys skang pun da makin tembam n sihat...harraz lak da makin noty n banyak da yg dia tau nk cakap itu ini.dia dbleh la wat ayat sket2..hurm..cam x caya je..da 2 org anak aku nih..hehee

2 comments:

rizza

Syabas!!! insya'allah akan berjaya BF hingga 2 thn...

P/s: punya le tunggu ko update..baru ade..hehhe

good luck!!

mommysarah

hye...can i link to yours? yer..silalah BF baby...saya cuma dapat BF malam sajork..tapi feel BF sangat best..